Twinkle | Digital Commerce

Ace Jewelers opent mobiele webwinkel

2017-11-08
180101
  • 1:12

Ace Jewelers heeft een mobiele webwinkel geopend, die draait op alle grote besturingssystemen van tablets en smartphones. De mobiele shop is voor de juwelier ontwikkeld en gebouwd door Qweery.


Ace Jewelers geldt binnen zijn retailsegment als Nederlands pionier in e-commerce. Met de opening van een webwinkel eind 2008 werd een traditionele markt opengebroken (interview). Inmiddels heeft Ace Jewelers een volledige multichannel strategie omarmd. De nieuwe mobiele webwinkel is daar een onderdeel van.

10 procent omzet uit web
Ace Jewelers’ CEO Alon Ben Joseph is ervan overtuigd dat luxe retail geen markt is voor pure players: ‘Wij geloven heilig in multichannel, verkoop en service via winkels en online. Inmiddels halen wij ruim tien procent van onze omzet van 4,8 miljoen euro uit online verkoop.’

De omzet van het familiebedrijf, dat drie fysieke vestigingen heeft, moet groeien tot 10 miljoen euro in 2015. Ben Joseph: ‘Met deze nieuwe mobiele webshop en onze 360 graden multichannel strategie moet dat zeker gaan lukken.’

Qweery en Docdata
Qweery, eerder dit jaar winnaar van een Thuiswinkel Innovatie Award, tekende voor de ontwikkeling en de bouw van de mobiele shop. Het bedrijf werkt niet alleen rechtstreeks voor webwinkeliers als Ace Jewelers en eerder Fonq.nl, maar het sluit ook white label overeenkomsten met partijen voor de bouw, de implementatie en het beheer van mobiele webwinkels. Vorige maand sloot Qweer nog een m-commerce pact met Docdata