Twinkle | Digital Commerce

Easytobook.com overgenomen door Travix

2017-11-08
180101
  • 1:04

BCD-dochter Travix heeft gisteren een meerderheidsbelang verworven in Easytobook.com met een optie op 100 procent van de aandelen. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt. ‘De onderneming zal worden geïntegreerd in Travix om de toerist, maar ook de zakenreiziger, voordelige pakketreizen op maat te laten samenstellen via onze sites’, zegt Travix-baas Erik Jan Vlek vandaag in De Telegraaf

Easytobook.com is een Nederlands bedrijf dat in 2004 is opgericht en zich specialiseert in online hotelboekingen. Volgens directeur Omri Amir worden meer dan 100.000 hotels in 8000 steden aangeboden. ‘Jaarlijks gaat het om een miljoen overnachtingen.’  Vlek verwacht het aantal hotelovernachtingen al binnen anderhalf jaar te verdubbelen naar twee miljoen. Hij rekent dit jaar op een winstgevende Travix-omzet van een miljard euro. ‘De uitbreiding richt zich naast Europa en Amerika vooral op het Verre Oosten’, stelt hij in De Telegraaf. Wouter Blok , CMO bij Easytobook.com, is ecstatic, zo laat hij via zijn blog weten.

Nog geen half jaar geleden nam BCD Cheaptickets over. Het was al het moederbedrijf van Vliegwinkel.nl, BudgetAir en Vayama.

Naar verluidt gaat grootaandeelhouder Alpinvest webaanbieder Sundio in de etalage zetten. Het BCD-concern wil nog niet zeggen of het deze reisgigant wil overnemen.