Twinkle | Digital Commerce

IDeal: 40 procent meer transacties in eerste helft 2011

2017-05-27
180101
  • 1:00

Het aantal iDeal-transacties lag in de eerste helft van dit jaar 40 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen junimaand werden meer dan 8 miljoen transacties verricht met de betaalmethode, een record volgens beheerder Currence.

Currence maakte vanochtend cijfers bekend over het aantal iDeal-transacties in de eerste zes maanden van dit jaar. In onderstaande figuur is te zien dat er nog altijd geen klad zit in de groei van de betaalmethode:Toch vlakt de groei van het aantal iDeal-transacties iets af: in heel 2010 werd nog een groei van 52 procent geboekt ten opzichte van heel 2009.

Onbeschikbaar
IDeal was de afgelopen maanden een aantal keer relatief lange tijd onbeschikbaar. Een storing bij de Rabobank zorgde ervoor dat de betaalmethode afgelopen weekend nog zes uur niet te gebruiken was door klanten van de Rabobank, noch bij webwinkels die zaken doen met die bank. Currence zou hebben beloofd om webwinkeliers sneller een signaal te geven als de betaalmethode onbeschikbaar is.