Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com en American Express slaan handen ineen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:02

Vente-privee.com en American Express hebben een joint venture opgericht om Amerikaanse webshoppers voor zich te winnen. De Franse e-commerce reus en de Amerikaanse creditcardmaatschappij zijn ieder voor de helft eigenaar van de nieuwe onderneming.

Vente-privee.com, pionier in flash sales, liet begin deze maand doorschemeren te starten met verkoop in de Verenigde Staten op het gelijknamige webdomein. Het zou daartoe optrekken met een mondiaal opererende partner ‘van gewicht en bovenal vol van verassingen’. Vente-privee.com maakte de naam van de partner nog niet bekend, maar de naam American Express ging al snel rond.

Bereik
In een persbericht heeft de creditcardmaatschappij zich bekend gemaakt als de nieuwe partner van Vente-privee.com. Beide bedrijven denken mee te kunnen liften op het bereik van de andere partner. Uit het bericht: ‘The new online platform will help American Express engage with an expanded audience while also introducing vente-privee.com and its participating brands to a broader range of consumers’.

969 miljoen euro
Vente-privee.com, vorig jaar goed van 969 miljoen euro omzet, verkoopt nu alleen nog aan webshoppers in zeven Europese landen. Nederland zal daar dit jaar aan worden toegevoegd.