Twinkle | Digital Commerce

Hema-producten te koop in Heimweewinkel De Telegraaf

2017-05-27
403237
  • 1:05

De Telegraaf heeft een nieuwe webwinkel geopend die is gericht op Nederlanders over de grens: Heimweewinkel.nl. In de shop worden typisch Hollandse producten aangeboden als hagelslag, drop en erwtensoep. Ook is een assortiment Hema-artikelen te koop.

Heimweewinkel.nl werd ontwikkeld in samenwerking met The Source, een marketininnovatiebureau dat vijf jaar geleden mede werd opgericht door Maurits van Oranje. De webwinkel moet nieuwe e-commerce inkomsten opleveren voor De Telegraaf, offline en online veel gelezen in het buitenland.

Gevoel van thuis
Volgens Gerdien de Jong, e-commerce manager van De Telegraaf, wonen in het buitenland meer dan 20 miljoen landgenoten of mensen die zich met Nederland verbonden voelen. ‘De Heimweewinkel voorziet in de behoefte van deze Nederlanders om af en toe het gevoel van “thuis” te ervaren door zich te verwennen met producten die als typisch Nederlands kunnen worden getypeerd.’

Nieuw afzetkanaal voor Hema
Heimweewinkel.nl biedt onder meer ruimte aan babykleding en speelgoed van Hema, dat zo een nieuw online-afzetkanaal toevoegt. Het warenhuis sloot eerder dit jaar een samenwerking met Marktplaats voor flash sales op Marktplaats Aanbieding. Die site concurreert met onder meer met GroupDeal, waar de Telegraaf Media Group weer een aanzienlijk belang in heeft.