Twinkle | Digital Commerce

Scheer en Foppen brengt Modern.nl weer in de lucht

2017-11-11
180101

Vier weken na het faillissement van IMpact Retail is het weer mogelijk te bestellen bij Modern.nl. De internetformule is onderdeel geworden van Scheer en Foppen uit Harderwijk. Geregistreerde klanten kunnen met hun oude gegevens in de webshop terecht.

Volgens e-commerce manager Henk Gankema is aan de voorkant van Modern.nl nauwelijks gesleuteld. ‘We zijn direct aan de slag gegaan met de koppeling van de website aan onze systemen. Maar de meeste aandacht ging uit naar de klanten van Modern.nl. Mensen die kort voor het faillissement nog een bestelling hadden geplaatst, die niet meer kon worden geleverd.' Scheer en Foppen heeft deze mensen benaderd met de vraag of ze het bestelde product alsnog geleverd wilden krijgen of dat ze het bedrag aan een ander product wilden besteden.

Nieuwsbriefabonnees
Sinds gistermiddag, nog geen twee weken nadat Scheer en Foppen eigenaar werd van Modern.nl, is de site weer in de lucht. Onder de vorige eigenaar geregistreerde klanten van Modern.nl kunnen met de eigen gegevens inloggen. Nieuwsbriefabonnees zullen binnenkort weer de eerste nieuwsbrief ontvangen. Gankema: ‘Daarin zullen onder meer onze openingsaanbiedingen worden gecommuniceerd.’

Bezorging, fulfilment en logistiek
De bezorging van de artikelen vinden voortaan plaats door TNT Post Pakketservice en, voor de grotere apparaten, door E-man Service. 'E-man is de bezorgdienst die uitrijdt voor Scheer en Foppen winkels en de online labels', aldus Gankema. 'De levertijden zijn met TNT gelijk gebleven, dus voor twee uur 's middags besteld is morgen in huis op werkdagen. E-man levert grote apparaten binnen 48 uur, dat is één dag eerder dan in de oude situatie bij Modern.nl. Fulfilment en logistiek worden vanuit Harderwijk georganiseerd.'

Over de mensen die onder IMpact Retail voor Modern.nl werkte zegt Gankema: 'Het personeel is woonachtig in de omgeving van Tilburg en heeft er voor gekozen elders een uitdaging aan te gaan. Overigens zijn ze nog wel korte tijd bij ons in dienst om systemen en kennis over te dragen.'

‘Belangrijkste speler’
Bij de aankoop van Modern.nl stelde Scheer en Foppen dat 'de overname van Modern.nl past in de algemene strategie om de belangrijkste speler te worden op internet van elektronica en witgoed'. Behalve een gelijknamige webwinkel houdt de elektronicaretailer ook de webwinkels Bobshop.nl, Digideals.nl en Internetshop.nl in de lucht. Eerder dit jaar werd een deal met Bol.com gesloten over de verkoop van producten in Bol.com's nieuwe Plaza.

Scheer en Foppen is de nummer 47 in de Twinkle100 met een webomzet van 32 miljoen euro in 2009. IMpact Retail staat met een online-omzet van 68,7 miljoen euro op plek 22 in die lijst. Hoe groot het aandeel van Modern.nl daarin was, is niet bekend.

Compensatie en veiling
IMpact retail bestond behalve uit Modern.nl uit de multichannelketens It’s en Prijstopper. De curator trof een compensatieregeling voor gedupeerde klanten van deze ketens. De inboedel van een drietal It’s-winkels werd vorige week bij BVA Auctions online onder de hamer gebracht. Daar lopen inmiddels nog meer veilingen van oude It's-winkels.