Twinkle | Digital Commerce

EBay meldt zich voor GSI Commerce

2017-05-27
800333
  • 1:14

EBay heeft 2,4 miljard dollar over voor GSI Commerce, een dienstverlener voor veel grote Amerikaanse webwinkeliers. GSI Commerce heeft volgens een clausule nog veertig dagen de tijd om een koper met een beter bod te vinden.

EBay maakt melding van het aankoopvoornemen in een persbericht. Daarin stelt CEO John Donahoe dat eBay aan technische knowhow wint als het GSI Commerce toevoegt aan zijn portfolio. De CEO wijst ook op de goede relaties met retailers en merken van GSI Commerce, in 1995 begonnen als verkoper van sportartikelen.

Software en exploitatie
Net voor de millenniumwisseling verlegde GSI Commerce de focus naar de ontwikkeling van software, waarna het een indrukwekkend klantportfilo opbouwde. Daarnaast ging GSI Commerce zich bezighouden met de exploitatie van e-commerce sites voor Amerika’s grootste sportbonden en voor andere merken, waaronder Zales, iRobot, Timberland, Ace Hardware, Sports Authority, Dick's Sporting Goods, RadioShack en Toys ‘R Us.

Fanatics, Ruelala en ShopRunner
Met de aankoop van sportwebwinkelketen Fanatics, vorige maand nog, ging GSI Commerce weer terug naar zijn wortels als sportartikelenverkoper. EBay wil de licensed sports merchandise echter weer afstoten en 100 procent in eigendom geven aan een nieuw bedrijf dat wordt geleid door Michael Rubin, de oprichter en CEO van GSI Commerce. Rubin krijgt volgens de nu liggende overeenkomst ook 70 procent van de door eerder GSI overgenomen besloten winkelclub Ruelala en van bezorgconcept ShopRunner terug in handen.