Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop sluit webwinkel Van Leest

2017-11-08
165119
  • 1:26

Free Record Shop heeft de webwinkel van zusterketen Van Leest met onmiddellijke ingang gesloten. De sluiting zou niets te maken hebben met tegenvallende verkoopcijfers. Opvallend is dat Van Leest nu überhaupt geen eigen website meer heeft.

Dat betekent dat klanten van de muziekwinkelketen niet meer terecht kunnen voor informatie over bijvoorbeeld acties van de formule. Wie surft naar Vanleest.nl wordt doorverwezen naar Freerecordshop.nl. De 14 winkels van Van Leest zijn wel opgenomen in de Storefinder op die site.

'Middelen en mankracht '
De webwinkel van Van Leest is gesloten omdat deze te veel zou overlappen met die van Free Record Shop, aldus woordvoerder Jeroen Vink tegen 3voor12: ‘Het assortiment was volkomen gelijk aan dat van de Free Record Shop, met als verschil dat die laatste zelfs nog wat meer artikelen heeft. Het heeft niets te maken met slechte verkoopcijfers, maar met de middelen en mankracht die we tot onze beschikking hebben moeten we nu eenmaal keuzes maken. We hadden ze graag beide in de lucht gehouden, maar dat is niet mogelijk gebleken.’

5 procent korting
Webklanten van Van Leest zijn in de gelegenheid gesteld om hun gegevens ‘met één knop’ over te zetten naar Freerecordshop.nl, waar ze het komende halfjaar 5 procent korting krijgen als tegemoetkoming. De sluiting van Vanleest.nl zegt volgens Vink overigens niets over de toekomst van de overgebleven vestigingen de formule: 'De fysieke winkels vallen onder een andere BV.'

Hekkensluiter
De Free Record Shop Holding, twee jaar geleden nog vol van de webambities ('Bol.com in in een paar jaar ingehaald ' aldus Hans Breukhoven) is met een online-omzet van 8 miljoen euro in 2009 hekkensluiter in de Twinkle100.