Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels bieden samen bezorgabonnement aan

2017-11-11
180101
  • 1:07

Voor 79 dollar per jaar kunnen Amerikaanse webshoppers de verzend- en retourkosten van een groeiende groep webwinkels afkopen. Toys ‘R Us en Calvin Klein behoren tot de eerste online-retailers die participeren in Shoprunner, een initiatief van GSI Commerce.

Het bedrag dat GSI Commerce vraagt voor het bezorgabonnement is precies zo hoog als Amazon vraagt voor zijn ‘free shipping’ programma Prime. Nog een overeenkomst is dat consumenten die een contract aangaan met Shoprunner, producten binnen twee dagen thuis krijgen bezorgd. In tegenstelling tot Amazon Prime kopen abonnees van de nieuwe service ook de retourkosten af. Wie een product terug wil sturen kan binnen zijn Shoprunner-account een prepaid shipping label uitprinten.

Member deals en marktplaats
Tot de eerste participanten van Shoprunner behoren behalve Toys ‘R Us en Calvin Klein ook The Sports Authority en Wilsons Leather. Coming soon zijn onder meer Borders, Drugstore.com, Ice.com, Barnes & Noble en shopping community Ruelala, waarvan GSI Commerce sinds een jaar eigenaar is. Webshoppers worden op de sites van de participanten gewezen op het abonnement van Shoprunner, dat op de eigen site ruimte biedt voor member deals en een marktplaats.

Volgens GSI Commerce kunnen eind dit jaar vijf miljoen verschillende producten worden bezorgd binnen het Shoprunner-abonnement.