Twinkle | Digital Commerce

Wal-Mart investeert in pickups

2017-05-27
201124
  • 1:10

Wal-Mart is tevreden over een proef waarin webshoppers bestellingen nog dezelfde dag op kunnen halen. De grootste retailer ter wereld gaat pickups op de besteldag mogelijk maken in bijna achthonderd winkels. Ook breidt het zijn samenwerking met FedEx uit.

De 'pick up today’ optie die Wal-Mart biedt is beschikbaar voor online-kopers van consumentenelektronica, videogames en huishoudelijke apparaten. Ze kunnen gemiddeld vier uur na bestelling worden opgepikt in voortaan dus zo’n achthonderd winkels. In veel meer filialen is het al mogelijk producten 1 of 2 dagen na bestelling af te halen via Site to Store.

FedEx Office
Wal-Mart, met een webomzet van 3,5 miljard dollar de zesde online-verkoper van de Verenigde Staten volgens Internet Retailer, begon enige tijd geleden een pilot met FedEx. Shoppers kunnen weborders op Walmart.com afhalen bij vestigingen van FedEx Office, de retailtak van de logistieke dienstverlener. Na Los Angeles en Boston komt die optie ook beschikbaar in New York, San Francisco, Chicago en Washington D.C., bij FedEx-kantoren die niet in de buurt zitten bij een Wal-Mart vestiging.

Uniek
De samenwerking tussen FedEx en Wal-Mart is uniek in zijn soort, aldus Fiona Dias van GSI Commerce: niet eerder werkte een grote Amerikaanse retailer met een programma dat het bezoek aan andermans retaillocaties op deze wijze bevordert.

Bron: Internetretailer.com