Twinkle | Digital Commerce

Pizza afrekenen met Hyves op Thuisbezorgd.nl

2017-05-27
273120
  • [nieuws]
  • 1:13

Thuisbezorgd.nl biedt voortaan Hyves Afrekenen aan als betaaloptie. De bestelsite is de eerste e-commerce partij van naam waar leden de betaalmethode buiten het sociale netwerk kunnen gebruiken.

Tot op heden maakten Hyvers vooral geld naar elkaar over met de betaalmethode, die de profielensite samen met Rabobank opzette en die twee maanden geleden werd gelanceerd. Met zijn tien miljoen Nederlandse leden biedt Hyves de kritische massa om Rabo’s MiniTix platform uit te rollen. Webwinkeliers kunnen de betaalmethode zonder abonnementskosten en tegen een vaste transactievergoeding van 15 eurocent implementeren.

10 procent
Thuisbezord.nl verwacht dat binnen een jaar 10 procent van alle online-betalingen via de nieuwe betaalmethode zal lopen. Volgens directeur Jitse Groen komt dit neer op ongeveer 2,5 miljoen euro op jaarbasis. ‘Het is geschikt voor de relatief lage bedragen die worden betaald op onze website en ook de doelgroep sluit helemaal aan bij ons product.'

Totaalbedrag verrekenen
Yme Bosma, manager business development & partnerships bij Hyves, ziet de samenwerking met Thuisbezorgd.nl als een belangrijke stap in de uitrol van Hyves Afrekenen. 'Een mooie mogelijkheid met besteldiensten zoals Thuisbezorgd.nl is dat je samen met je vrienden eten kunt bestellen en het totaalbedrag onderling kan verrekenen.'

Miljoen maaltijden in mei
Thuisbezorgd.nl verwerkte in mei ruim driehonderdduizend bestellingen, samen goed voor dik een miljoen maaltijden en een omzet van meer dan 6 miljoen euro. Vorig jaar kwam de omzet van Thuisbezorgd.nl uit op 45 miljoen euro.