Twinkle | Digital Commerce

IBM betaalt 1,4 miljard dollar voor Sterling Commerce

2017-05-27
500320
  • 1:12

IBM heeft Sterling Commerce overgenomen, een leverancier van technologie voor e-commerce en supply chain management. Het bedrijf heeft ruim achttienduizend klanten, waaronder de meeste bedrijven uit de Fortune500.

IBM betaalt 1,4 miljard dollar voor Sterling Commerce, dat onder meer e-commerce software voor de zakelijke markt verkoopt. Het bedrijf stelt fabrikanten, leveranciers, retailers en andere partijen in staat informatie te delen via een internetgebaseerde infrastructuur, wel aangeduid als ‘the cloud’. Zo helpt Sterling, dat onderdeel was van AT&T, onder meer het order- en logistieke management binnen ketens te organiseren. Naar eigen zeggen zit niet minder dan 82 procent van de bedrijven uit de Fortune 500 in het klantenportfolio van Sterling Commerce. Het bedrijf heeft ongeveer 2.500 werknemers in dienst.

Door kanalen heen
IBM kan zijn klanten door de overname uitzicht bieden op 'dynamische zakelijke netwerken', die zorgen voor een ‘meer consistente customer experience door de verschillende kanalen heen’. Zo motiveert Craig Hayman van IBM WebSphere de overname in een persverklaring. Daarin voegt hij toe: ‘Het feit dat veel hiervan gedaan kan worden in the cloud maakt het aantrekkelijk voor veel van onze klanten.’

20 miljard aan overnames
De aankoop van Sterling Commerce is een van de grootste overnamedeals die IBM de afgelopen jaren sloot. CEO Sam Palmisano kondigde eerder deze maand aan tot 2015 in totaal voor 20 miljard dollar bedrijven over te willen nemen.