Twinkle | Digital Commerce

Amazon lanceert winkelapplicatie voor iPad

2017-11-11
383288
  • 0:56

In navolging van eBay en Gap heeft ’s werelds grootste online-retailer Amazon een applicatie ontwikkeld voor de iPad van Apple. De app biedt onder meer toegang tot productinformatie, dagaanbiedingen, reviews, wensenlijstjes en filmtrailers.

‘Deze applicatie biedt klanten een unieke interactieve ervaring die volledig inspeelt op de visuele en tactiele natuur van de iPad’, aldus Sam Hall. De directeur van Amazon Mobile, dat eerder met applicaties kwam voor de iPhone en de iPod touch, zegt dat de feedback van klanten is gebruikt biij de bouw van de nieuwe app. Amazon lanceerde al een iPad-toepassing voor zijn e-reader Kindle, op onderdelen een concurrent van Apple’s tablet.

Amazon Prime
Ook derde partijen die Amazon gebruiken om producten te verkopen, samen goed voor zo’n 30 procent van de omzet van de webwinkelreus, hebben er met de iPad een verkoopkanaal bij. IPad-bezitters kunnen via de app gebruik maken van Amazon Prime, het shipping abonnement van de e-tailer. Ook 1-click checkout is beschikbaar op de gratis iPad-toepassing.