Twinkle | Digital Commerce

EBay stapt in 'flash fashion'

2017-05-27
180101
  • 1:30

EBay is onder de naam Fashion Vault begonnen met het aanbieden van flash sales. Merkkleding wordt gedurende een paar dagen aangeboden tegen kortingen tot 60 procent. De primeur is voor French Connection. Met de stap zet eBay zet zijn geclaimde positie als neutrale marktplaats op het spel.

EBay gaat op de Amerikaanse markt van ‘flash fashion’ onder meer de concurrentie aan met de Gilt Groupe (Gilt.com) en GSI Commerce, dat eind vorig jaar de besloten shopsite Ruelala.com overnam. Verschil met Fashion Vault is dat deze sites werken met een ledenmodel, zoals Shopvip.com en Vente-exclusive.com dat in ons land ook doen.

Restpartijen
Opmerkelijk is dat eBay steeds zegt dat het zijn positie als marktplaats en neutrale derde partij serieus neemt, hoewel het ook al outlet-stores voor bijvoorbeeld Best Buy in de lucht bracht. CEO Joe Donahoe zei tijdens de Annual Summit van Shop.org dat het daarbij zou blijven en dat eBay nooit een verkoopkanaal voor nieuwe artikelen van retailers zou worden. Hij kan volhouden dat het ook in dit geval om restpartijen gaat, maar die term gebruikt Fashion Vault zelf natuurlijk niet.

Na French Connection
Welke designers hun waar na French Connection nog meer zullen aanbieden op Fashion Vault is niet bekend. Op de site staat geschreven: ‘We don't reveal our featured designers until they're ready to appear in Fashion Vault. Let's just say that we're working with sellers now to bring you the leading designers and brands you love.’

Narciso Rodriguez
Een woordvoerder zei deze week tegen zakenkrant  Wall Street Journal dat eBay zich wil positioneren als 'premier fashion shopping destination'. Onlangs werd bekend dat het bedrijf een verkoopkanaal biedt voor een speciale kledinglijn van ontwerper Narciso Rodriguez. Die is nergens anders verkrijgbaar.