Twinkle | Digital Commerce

De Slegte verkoopt nu ook nieuwe boeken online

2017-11-11
180101
  • 1:04

Boekhandelsketen De Slegte, twaalf jaar geleden pionier op het gebied van online-boekverkoop, heeft zijn assortiment uitgebreid met tachtigduizend nieuwe boeken. Tot eind mei rekent De Slegte geen verzendkosten.

Het assortiment nieuwe boeken komt bovenop het assortiment van 75.000 tweedehands boeken, ramsj, studieboeken en prenten. ‘Met deze uitbreiding komt de boekhandel een stap dichterbij haar doelstelling om een breed publiek van boekenliefhebbers ook online een zo divers mogelijk assortiment aan te bieden’, aldus manager marketing en logistiek Annet Scheermeijer tegen Retailnews.

Bij de tijd
De Slegte was in 1998 een van de eerste online-boekenverkopers in ons land, maar het sloot de webwinkel kort na de millenniumwisseling. In 2007 ging er weliswaar weer een online-verkoopkanaal open, maar in de jaren daarna lag de nadruk vooral op het bij de tijd brengen van de nu 27 fysieke winkels. Internet was eind 2008 ‘nog lastig’, zei directeur Ron Mulder.

Boekenzoekservice
De nieuwe site van de Slegte biedt onder meer een 'Boekenzoekservice'. Scheermeijer over de dienst voor klanten die naar een specifiek boek op zoek zijn: ‘Op het moment dat de titel wordt aangeboden door een van de De Slegte winkels online, ontvangt de klant geheel vrijblijvend een e-mail.’