Twinkle | Digital Commerce

Overstock.com biedt prijsvergelijking op eigen site

2017-05-27
170129
  • 0:56

Overstock.com wijst bezoekers voortaan op prijzen van getoonde producten bij concurrenten. De applicatie is al beschikbaar in zeven categorieën, waaronder elektronica en boeken.

Overstock.com maakt gebruik van de onsite comparative pricing tool van WinBuyer. De vergelijkingsite offert momenteel bijna zijn complete homepage op aan de nieuwe applicatie, die het bij webwinkeliers onder de aandacht wil brengen.

'Extra vertrouwen'
Met een jaaromzet van 834 miljoen dollar in 2008 is Overstock.com de nummer 29 uit de Top 500 Guide van Internet Retailer. Tegen dat vakblad zegt CEO Patrick Byrne: 'Consumenten komen naar Overstock.com om de beste deals te zoeken. Met de nieuwe toepassing (voorbeeld, red.) kunnen we hun extra vertrouwen geven in hun aankoopbeslissingen.'

Overstock.com wil voorkomen dat bezoekers de site verlaten en elders naar prijzen voor dezelfde producten gaan zoeken, om vervolgens niet meer terug te keren. In ons land biedt Fokkido.com een soortgelijke tool aan.

Global E-commerce Summit
Op de Global E-commerce Summit in oktober sprak Twinkle uitgebreid met Patrick Byrne, onder meer over de internationale expansie van Overstock.com en over het belang van klantenservice. Het interview met Byrne kunt u hier lezen.