Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop nieuwe eigenaar Mediadis.com

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:00

Free Record Shop gaat een steviger stempel drukken op de Belgische e-commerce markt. Met Mediadis.com heeft het bedrijf ‘de grootste online-entertainmentwinkel van België’ in handen gekregen.

Free Record Shop nam de succesvolle webwinkel over van Sonica, dat na bijna een halve eeuw van muziek, video- en gamedistributie afgelopen november failliet ging.

Marktleider
Free Record Shop wordt behalve van Mediadis.com ook eigenaar van negen fysieke filialen van ExtraZone, een keten van Sonica. De winkels worden nog in het eerste kwartaal van dit jaar omgebouwd tot Free Record Shops, waarmee het aantal Belgische vestigingen van de keten op 81 komt. Daarmee wordt Free Record Shop naar eigen zeggen marktleider in home entertainment bij onze zuiderburen.

Toonaangevend
Mediadis.com behoort samen met concurrent Proxis.be tot de grootste en meest toonaangevende webshops van België, waar de online retailmarkt pas nu tot wasdom lijkt te komen. Overigens kozen Belgische internetters afgelopen jaar niet Mediadis.com of Proxis.be, maar Freerecordshop.be tot winnaar van de BeCommerce Award in de categorie multimedia.

Volgens het Belgische persbureau Belga behoudt Mediadis.com zijn naam onder de nieuwe eigenaar.

Een eerder Twinkle-interview met Jean-Noël Chamart, oprichter en directeur van Mediadis.com en één van de initiatiefnemers van belangenvereniging BeCommerce, vindt u hier.