Twinkle | Digital Commerce

Debenhams gaat verkopen op Amazon en eBay

2017-05-27
169130
  • 0:49

Debenhams heeft eigen verkoophoekjes geopend op zowel eBay als op Amazon.co.uk. Het is de eerste Britse warenhuisketen met een dedicated online store op beide sites.

Dat schrijft vakmagazine RetailWeek. Debenhams houdt met Debenhams.com al een webshop in de lucht.

Het wil zijn online-bereik vergroten in het besef dat een sterke aanwezigheid op het web 'essentieel is voor iedere moderne retailer', aldus Michael Sharp van de keten. Volgens hem openen de verkooppunten op Amazon en eBay 'de deuren naar miljoenen nieuwe klanten' in Groot-Brittannië.

Modeontwerpers
Op Amazon.co.uk verkoopt Debenhams op moment van schrijven 890 verschillende producten, waaronder items van modeontwerpers als Jasper Conran, John Rocha, Ben de Lisi, Matthew Williamson, Betty Jackson en Julien Macdonald. Het warenhuis participeert in het merchants-programma van de grootste online retailer te wereld.

Outlet-store
Op eBay heeft Debenhams een outlet-store geopend, een mogelijkheid die het veilingplatform sinds kort biedt. Volgens topman John Donahoe zal eBay zolang hij aan het roer staat echter geen actuele collecties gaan verkopen voor retailers.