Twinkle | Digital Commerce

Amazon introduceert mobiele betaaloptie

2017-10-05
169130
  • 0:54

Amazon heeft zijn betaalsysteem opengesteld voor ontwikkelaars van mobiele applicaties. Ze kunnen een 'betaal met Amazon' knop toevoegen, die klanten naar de betaalomgeving van de online-retailer leidt.

Daar kunnen kopers van content of applicaties afrekenen met behulp van hun Amazon-inloggegevens, die zijn gekoppeld aan hun creditcard. Vervolgens worden ze weer teruggeleid naar de mobiele site.

Handmark, dat games voor verschillende platformen ontwikkelt, heeft al aangegeven Mobile Payments Service te gaan gebruiken.

Concurrerende webwinkeliers
Met de introductie van Checkout by Amazon en Amazon Simple Pay, vorig jaar juli, liet 's werelds grootste webwinkelier voor het eerst derden gebruik maken van zijn betaaldiensten, waaronder concurrerende webwinkeliers.

API
Afgelopen februari lanceerde Amazon zijn Flexible Payments Service, die ontwikkelaars middels een API toegang verschaft tot het betaalplatform. De mobiele variant zit ontwikkelaars van niet-mobiele sites niet in de weg, bezweert Amazon; De betaaldienst detecteert automatisch vanaf welk apparaat wordt gesurft en switcht indien nodig naar een mobiele interface.

Met de lancering van Mobile Payments Service voert Amazon de concurrentie op met eBay-dochter PayPal, dat betalingen wil gaan faciliteren in alle kanalen.