Twinkle | Digital Commerce

Vliegwinkel.nl versnelt terugbetaling vliegtaks

2017-05-27
170130
  • 0:56

Het terugbetalen van de vliegtaks is nog altijd niet afgerond en daarom heeft Vliegwinkel.nl besloten om het verschuldigde geld voorlopig voor te schieten. Volgens de online ticketaanbieder heeft 90 procent van haar klanten al een financiële tegemoetkoming ontvangen.

In juni van dit jaar stortten de meeste luchtvaartmaatschappij de geïnde bedragen (€ 11,25 voor een Europees ticket, € 45 per ticket intercontinentaal, red.) reeds op de rekening van Vliegwinkel.nl, maar drie maanden later liggen vliegtuigmaatschappijen als Air Berlin, Royal Air Maroc en Easyjet nog steeds dwars.

Geduld
‘Het gaat veel te lang duren en daarom hebben wij besloten om niet langer te wachten op terugbetaling door de airlines. Het geduld van onze klanten raakt echt op!’, aldus Wim Butte, directeur van Vliegwinkel.nl, in het televisieprogramma TROS Radar.

De tweeduizend reizigers die nu nog steeds nog op restitutie van de vliegtaks wachten, kunnen uitzien naar een voorschot van de online ticketaanbieder. ‘Onze klanten mogen niet langer de dupe worden van deze administratieve rompslomp. Om die reden hebben wij besloten om het goede voorbeeld te geven.’