Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl wint Usabilty Award 2009

2017-05-27
170130
  • 0:57

Voor de derde keer sinds het bestaan van de prijs heeft Wehkamp.nl de Usability Award in de wacht gesleept. De onderscheiding voor de meest gebruiksvriendelijke website werd uitgereikt op de Rotterdamse Euromast.

Wehkamp.nl, eerder dit jaar al bekroond met de prestigieuze Thuiswinkel Award, deelt het podium met nummer twee ING en nummer drie SNS Bank. De andere kanshebbers waren Hema en NS.

Shortlist
De Usability Award, een initiatief van MetrixLab, werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Een achtkoppige jury stelde de shortlist met vijf genomineerden samen, waarna het publiek zijn stem kon uitbrengen op zijn favoriete site.

'Toonaangevend'
Over de vorig jaar vernieuwde website van Wehkamp.nl zegt juryvoorzitter Bastiaan Klooster: 'Wehkamp blijft toonaangevend op het gebied van gebruiksvriendelijk winkelen online. De artikelen zijn goed vindbaar, de navigatie is goed ingedeeld, er is meestal sprake van een heldere filtering en een intuïtieve sortering. De zoekmachine is tolerant en trefzeker en leidt de gebruiker moeiteloos door de website.'

Wereld Natuur Fonds
Vorig jaar was de Usability Award een prooi voor het Wereld Natuur Fonds, dat met Wnf.nl als gebruiksvriendelijkst uit de bus kwam. Wehkamp.nl won de prijs het jaar daarvoor, net als in 2003.