Twinkle | Digital Commerce

Webshop Oilily uit de lucht

2017-05-27
170129
  • [nieuws]
  • 1:03

Het in surseance van betaling verkerende Oilily voert vanaf deze week gesprekken met potentiële investeerders. De fysieke winkels van het Nederlandse kledingmerk zijn weer open, maar de webshop staat nog op zwart.

Wie een bezoek brengt aan Shop.oilily.nl krijgt de volgende tekst te zien: 'Op dit moment zijn wij bezig met het onderhouden van deze pagina. We hopen zo snel mogelijk weer beschikbaar te zij. Onze excuses voor het ongemak.'

Hoofdkantoor dicht
Begin vorige week verleende de Amsterdamse rechtbank surseance van betaling aan Oilily, dat medio maart in handen kwam van het echtpaar Age Hollander en Lea Ward. Het hoofdkantoor ging dicht, net als de winkels en de webwinkel.

Duurzame oplossing
Afgelopen vrijdag gingen de fysieke Oilily-winkels weer open en liet Hollander weten te zoeken naar 'een duurzame oplossing voor het prachtige merk'. Marc Molhuysen van DLA Piper is aangesteld als bewindvoerder van Oilily. Volgens hem heeft zich al een aantal investeerders gemeld en zullen de 'eerste serieuze gesprekken' deze week worden gevoerd.

Webwinkel
Ondertussen is Oilily's webwinkel nog dicht. De shop, waarin ook plaats werd ingeruimd voor items uit oude collecties, ging vorige zomer live. Een casebeschrijving over de online-verkoop van Oilily, gepubliceerd in Twinkle 9-2008, kunt u hier lezen.

Bron: Fashionunited.nl