Twinkle | Digital Commerce

Vaya.nl naar Sundio, WeerOnline naar Zoover

2017-05-27
171130
  • 1:04

In korte tijd zijn twee opvallende overnames in de reisbranche bekend geworden. De Sundio Group wacht op goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) voor de uitbreiding met Vaya.nl en Evenements Reizen. Zoover-eigenaar Webassets heeft Weeronline.nl overgenomen.

Sundio wil consumentensite Vaya.nl en retailmerk Evenements Reizen per 1 april overnemen van VCK Holding, dat met VCK Travel wel in de zakelijke reisbranche actief blijft. Het contract wordt getekend zodra de NMa akkoord is met de overname door Sundio Group, de nummer 4 in de Twinkle100. Sundio kreeg vorige zomer concurrent Sudtours al in handen. Onlangs blies het concern het merk Snowtrex.nl nieuw leven in.

Als de NMa haar fiat geeft, zullen Vaya.nl en Evenements Reizen gewoon als merk blijven bestaan. Voor reeds geboekte reizen heeft de overname geen gevolgen.

WeerOnline
Ook Webassets, de moedermaatschappij van Zoover Media en Zoover International, breidt uit. Het heeft WeerOnline Bv overgenomen, bij consumenten vooral bekend van de site Weeronline.nl, maar daarnaast leverancier van weersinformatie aan 'meer dan 70 procent van de Nederlandse touroperators', aldus het persbericht.

Miljard pageviews
Met behulp van WeerOnline wil Zoover, tijdens het Thuiswinkelgala vorig jaar bekroond met een Innovatie Award, zijn Europese activiteiten verder uitbreiden. De ambitie voor dit jaar is samen meer dan één miljard pageviews te genereren in ruim twintig landen.