Twinkle | Digital Commerce

Review-verzamelaar Trustpilot naar Nederland

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:16

Trustpilot laat de consument op basis van bijna 800.000 recensies kiezen voor de webwinkel met de beste klantenservice. Uitbreiding naar andere landen volgt binnenkort.

Met geld van durfinvesteerder Seed Capital uit Denemarken probeert Trustpilot zo snel mogelijk een positie op te bouwen op verscheidene Europese landen. 'We zijn met onze verzamelde recensies als het ware een consumentenbeweging. Ons bedrijf laat kopers algemene, gemiddelde oordelen zien over hoe een klant bedient wordt bij een webwinkel.' Dat zegt Julie van Hemelryck die vanuit Denemarken de Benelux-markt bewerkt tegenover Emerce.

Trustpilot verzamelt recensies van sites als Ciao-shopping.nl, Beslist.nl, Kelkoo.nl, Checkwebwinkel.nl en Tweakers.net. De recensies van de verschillende sites worden per webwinkel gerubriceerd en vervolgens via Trustpilot.nl ontsloten. Naast de reviews plaatst Trustpilot.nl ook artikelen over de webwinkels op de site (zie afbeelding).

Met een toolbar in de webbrowser kan de consument in één oogopslag de kwaliteit van een webwinkel zien. 'Maar je kunt ook naar onze site surfen om te zien hoe hoog het cijfer is dat een webwinkel van zijn klanten krijgt.'

Hemelryck: 'De nadruk ligt nu op het creëren van een zo groot mogelijk bereik. Over de commerciële exploitatie denken we nu na'. Tot de mogelijkheden behoort het bieden van toegang tot een API. Daarmee zouden externe partijen, zoals vergelijkingssites of webwinkels zelf, data uit Trustpilot kunnen verwerken in hun eigen site. 'Maar je kunt er ook aan denken dat winkeliers specifiek per order leren wat de klantervaring was.'

De Nederlandse vergelijker YouTellMe werkt al een tijdje volgens een soort gelijk principe. Vergelijkingssite Beslist.nl integreert recensies van experts, uit vakuitgaven, in zijn site.