Twinkle | Digital Commerce

DHL stalt pakjes bij de Aldi

2017-05-26
  • 0:50

Honderden Aldi-supermarkten in Duitsland zullen worden voorzien van een onbemand packstation van DHL. Webshoppers kunnen er een pakketje ophalen wanneer het hen uitkomt.

DHL, onderdeel van Deutsche Post, gelooft in de volautomatische gele postkantoortjes en wil het aantal packstations verdriedubbelen tot ongeveer 2.500 stuks. Een vijfde deel daarvan moet in een vestiging van Aldi komen te staan, meldt het Duitse magazine Focus.

Doelstelling voor het eind van 2009 is dat 90 procent van de Duitsers pakjes binnen tien autominuten bij een (bemand of onbemand) servicepunt kunnen ophalen. Om dat voor elkaar te krijgen zou Deutsche Post 30 miljoen euro investeren in de packstations. Webshoppers kunnen er pakketjes ophalen aan de hand van een unieke code die ze krijgen toegestuurd.

DHL heeft naar eigen zeggen inmiddels 525 zogenoemde Servicepoints voor kopers op afstand in Nederland, onder andere in vestigingen van Videoland en Praxis. Het bedrijf claimt dat 80 procent van de Nederlandse huishoudens binnen 4 kilometer van een DHL Servicepoint woonachtig is.