Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat klanten per sms bestellen

2017-05-26
170130
  • 1:06

Amerikaanse Amazon-klanten kunnen bij het online warenhuis nu ook per sms iets bestellen. Met de nieuwe dienst TextButIt kunnen gebruikers met een tekstbericht producten zoeken en direct bestellen.

De sms-dienst werkt volgens Amazon als volgt: als iemand een cd of boek wil kopen, kan hij de naam van het product, de titel of het ISBN-nummer sms'en met de boodschap 'Amazon' naar het nummer 262966. Binnen enkele seconden ontvangt de gebruiker dan een sms'je terug met de zoekresultaten van de gevonden artikelen inclusief prijzen. Als de klant een product wil kopen, bevestigt hij dit per sms waarin een uniek nummer en het product vermeld staan. 

Amazon belt de gebruiker vervolgens op om de aankoop te verifiëren. Bij het eerste gebruik van de dienst TextBuyIt moeten klanten nog de postcode van hun afleveradres opgeven, zoals dat bij Amazon bekend is, plus hun e-mailadres. De bestelling wordt afgerekend met de betaalmethode die de klant in het verleden heeft gebruikt.

De nieuwe dienst is een uitbreiding en aanvulling op de mobiele portal die Amazon al langer aanbiedt. Gebruikers kunnen via de mobiele internetsite met hun mobiele telefoon of handcomputer een bestelling bij de winkel plaatsen. Vanwege de populariteit van de iPhone van Apple, heeft Amazon zelfs een speciale portal ontwikkeld die geoptimaliseerd is voor het iPhone-scherm.