Twinkle | Digital Commerce

Fashion-webshop opent winkel in Amsterdam

2017-11-08
170130
  • 0:56

Amsterdam-Zuid heeft de eer om ruimte te bieden aan de eerste modewinkel met een url op de gevel. Welikefashion.com is een webshop die sinds 2003 celebrity-style kleding verkoopt voor de gemiddelde portemonnee.

De behoefte om de kleding echt te willen passen gaf de doorslag voor de opening van de stenen winkel, meldt oprichtster Marianne van Leeuwen tegenover Bright. 'Op de salesmiddagen die we een paar keer per jaar vanuit onze opslag hielden, merkten we dat mensen veel makkelijker grote bedragen uitgaven en meerdere producten tegelijk kochten dan via de site.'

Het assortiment in de winkel verschilt iets van die op de site. 'In de winkel verkoop je eerder een skinny jeans, omdat je die nou eenmaal echt moet passen om de juiste maat te vinden. Op de site lopen bijvoorbeeld de jurken en tunieken weer erg goed. Maar we blijven een webshop hoor. Dat zal heel zichtbaar worden, want die gaan we runnen vanuit de winkel. Mensen kunnen gewoon zien hoe we de pakjes klaarmaken voor verzending die net via internet zijn besteld.'