Twinkle | Digital Commerce

Mobiel internet in VS niet populair

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:29

Uit onderzoek van Telephia komt naar voren dat 34,6 miljoen mobiele bellers in de Verenigde Staten in juni 2006 via hun telefoon via een draadloze verbinding toegang hadden tot internet.

Volgens eMarketer zijn er 213 miljoen mensen met een mobiele telefoon in de VS. Gekeken naar het gebruik van mobiele data en internetdiensten in Europa en de Azië-Pacific regio, is het percentage gebruikers van 16 procent laag te noemen. Volgens eMarketer bevestigt dit nogmaals dat de VS erg pc-georiënteerd zijn wat internet betreft. Wanneer wel met de mobiele telefoon toegang tot internet wordt gezocht, is dit volgens Telephia vooral voor het checken van e-mail en het weer. In de top 10 staan verder sportnieuwssite ESPN (op drie) en nieuwssite CNN (op 8).

Gegevens van Forrester Research tonen aan dat 18- tot 26-jarigen het meest gebruikmaken van mobiele diensten.

Telephia meent dat 81 procent van de internetgebruikers een telefoon heeft met toegang tot internet. Consumenten maken er vaak geen gebruik van. De computer is toch het meest vertrouwd voor surfen.

Als webbrowser is Openwave in juni 2006 het meest gebruikt, gevolgd door Motorola en Nokia.

Doordat de mobiele netwerken in de VS traag worden uitgerold is er weinig bandbreedte om uitgebreide mobiele diensten aan te bieden. Dat is een fundamenteel blok voor de sector waardoor een onafhankelijke mobiele sector niet wordt bespoedigd. Het DoCoMo-model in Japan geeft mobiele content providers de mogelijkheid om innovatieve content en toepassingen te ontwikkelen. Omdat iets dergelijks niet in de VS bestaat is het volgens eMarketer niet verwonderlijk dat niet één van de tien populairste websites een specifieke mobiele content provider is.

Bron: eMarketer