Twinkle | Digital Commerce

Eénderde Amerikanen boekt vakantie online

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:00

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat bijna éénderde van de Amerikanen zijn vakantie via internet boekt. Eenzelfde percentage zoekt online naar reisbestemmingen, maar boekt niet online. Ruim 20 procent boekt zijn reis direct bij de reisbestemming of het hotel.

Consumenten blijken nog meer informatie via internet te willen ontvangen. Zo’n 88 procent geeft aan meer specifieke informatie te willen lezen op websites of via e-mail over bestemmingen en specifieke reisinteresses. ‘De resultaten van het CPI tonen aan dat internet de ideale manier is om consumenten te bereiken met speciale aanbiedingen, kortingen en andere zomeraanbiedingen’, aldus Jere Doyle, CEO bij Prospectiv. ‘Marketeers van deze sector kunnen hier hun voordeel mee halen, door online zichtbaar zijn. Daarnaast zullen speciale nieuwsbrieven en gerichte kortingsacties continue de aandacht van een steeds grotere groep consumenten moeten trekken.’

Vorig jaar gaf 46 procent van de consumenten aan een vakantie van langer dan een week te plannen. Dit jaar gaat 74 procent langer dan een week op vakantie. En niet alleen blijven ze langer weg, ze reizen ook verder, aldus de onderzoekers.

Bron: eMarketer