Twinkle | Digital Commerce

Online therapeut raadplegen

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

Voor patiënten met pijn- of bewegingsklachten is het nu mogelijk online een fysio- of oefentherapeut te raadplegen. De site mijntherapeut.nl biedt patiënt en therapeut een medium voor online begeleiding, via een zogenaamd e-consult.

De site geeft (para)medische begeleiding, gericht op herstel van lichamelijke klachten. Daarbij wordt een Electronisch Communicatie & Registratie Systeem (ECRS) toegepast, ontwikkeld door Conscio Consult. Door de toepassing van het ECRS is online procesbegeleiding mogelijk.

Na het boeken van vliegtickets en boodschappen doen via het internet maakt de (para)medische wereld nu ook gebruik van het medium. Volgens de site neemt een e-consult van zowel patiënt als therapeut minder tijd in beslag dan een bezoek aan een praktijk. Daardoor zou frequentere, intensievere en persoonlijke begeleiding mogelijk zijn. Voordeel van het e-consult is dat een patiënt op ieder moment contact kan opnemen met een specialist, ook wanneer er, zoals bijvoorbeeld tijdens werktijd, of door verminderde mobiliteit, geen mogelijkheid is om naar de therapeut toe te gaan.

De formule kent ook een speciale toepassing voor de kappersbranche. Via een speciale site kunnen kappers met pijnklachten in contact komen met branchegerichte specialisten.