Twinkle | Digital Commerce

Zalando lanceert platform voor partners

2024-09-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Zalando heeft de introductie van een platform die speciaal is ingericht voor verkooppartners aangekondigd. ‘Zalando Partner’ bundelt het aanbod voor partners en geeft hen een eigen plek om te helpen met verkopen op Zalando.

Volgens Zalando is het platform onderdeel van diens nieuwe strategie, waarbij het een ‘toonaangevend Europees mode- en lifestyle-ecosysteem op het gebied van e-commerce’ wil zijn.

Verkooppartners kunnen op het nieuwe platform terecht voor het partnerprogramma van Zalando, evenals Connected Retail en Wholesale, plus marketing en logistieke diensten.

Andreas Antrup, Senior Vice President Partnerdiensten bij Zalando. ‘Deze stap onderstreept onze toewijding om onze partners uit te rusten met de tools die ze nodig hebben om uit te blinken in een competitief e-commercelandschap. Door de toegang tot onze marketing- en logistieke diensten te vereenvoudigen, stellen we merken in staat het Zalando-platform volledig te benutten en hun succes te vergroten.’

Naast het partnerplatform heeft Zalando ook diens retail media tak onder handen genomen. Deze gaat nu door het leven als Zalando Partner Marketing Services. Dat is geen grote wijziging: Zalando heeft alleen het woordje ‘Partner’ aan de bestaande naam toegevoegd, naar eigen zeggen om de ‘partnerervaring’ te vereenvoudigen en verduidelijken.