Twinkle | Digital Commerce

Terugroepactie Babboe nog in eerste versnelling

2024-06-10
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De terugroepactie van fietsenfabrikant Babboe loopt nog niet naar behoren. Van de 22.000 teruggeroepen bakfietsen zijn er na twee maanden slechts 6.000 opgehaald. Waarvan de helft in Nederland.

Begin dit jaar werd bekend dat de fabrikant een terugroepactie was begonnen, nadat meerdere modellen niet veilig genoeg bleken. Eigenaren van die fietsen zouden daarvoor in de plaats een nieuw model krijgen. Een fikse kostenpost van meerdere miljoenen euro’s voor eigenaar Accell.

Maar na enkele maanden blijkt het leeuwendeel van die fietsen nog niet te zijn vervangen, zo bevestigt het bedrijf aan het AD. Zo zijn er slechts 6.000 fietsen opgehaald, waarvan 3.500 in Nederland. 500 klanten hebben inmiddels een nieuwe bakfiets ontvangen. Volgens Babboe komt dit door een te kleine voorraad bakfietsen.

Naast het vervangen van de betreffende modellen moet Babboe ook nog tienduizenden inspecties aan mogelijk onveilige fietsen uitvoeren. De volledige terugroepactie zal volgens het bedrijf naar verwachting tot minstens het einde van het jaar duren. ‘Wij hebben begrip voor de frustratie van onze klanten en stellen alles in het werk om iedereen zo snel mogelijk weer veilig de weg op te krijgen.’