Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt test abonnement op elektrische auto’s in Duitsland

2023-04-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

MediaMarktSaturn, de organisatie achter de gelijknamige retailers MediaMarkt en Saturn, is in Duitsland een test gestart met autoverhuurplatform Like2drive. Klanten kunnen daardoor een abonnement nemen op een elektrische auto.

Het gaat om een proef die de rest van de maand april duurt. Bij Like2drive kunnen klanten verschillende elektrische auto’s voor een bepaalde periode huren. Via de sites van MediaMarkt en Saturn kunnen ze dat tijdelijk tegen een gereduceerd tarief doen. De auto’s moeten worden opgehaald bij een van de acht ophaallocaties van Like2drive in Duitsland of voor een vergoeding van 249 euro worden thuisbezorgd.

Het is niet voor het eerst dat de retailers bij wijze van proef samenwerkingen met dergelijke platforms starten voor de lease of verhuur van auto’s. Zo begon MediaMarkt in 2020 nog een los platform voor leaseauto’s, een samenwerking met drie bedrijven. Maar dat platform is al geruime tijd offline.

Nu probeert MediaMarktSaturn het dus opnieuw, en richt zich daarbij vooral op elektrische auto’s. ‘Met het proefproject ontwikkelen we ons assortiment niet alleen in de richting van nieuwe, winstgevende en snelgroeiende categorieën, maar bieden we onze klanten nu ook de mogelijkheid om de innovatieve technologie voor het eerst in Duitsland op de we te testen’, benadrukt Sascha Mager, ceo van MediaMarktSaturn Duitsland.