Twinkle | Digital Commerce

Madaga: ‘We serveren onze gerechten dagelijks aan ruim 50.000 kinderen.'

2021-11-22
1000562
  • [interview]
  • 1:27

Madaga kookt en levert ‘gezonde en warme kidsproof maaltijden’ voor en aan kinderopvanglocaties en gastouders.

‘Het assortiment bestaat uit verse maaltijden, kindersoepen en Groentjespret – smeuïge spread vol groente – voor op de boterham of cracker’, vertelt Ingrid Keller-Cayet. Zij is oprichter en ceo van Madaga. De gerechten in de webshop zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en binnenkort ook voor baby’s vanaf vier maanden aanbieden, belooft de ceo. Het bedrijf onderscheidt zich naar haar zeggen van concullega’s door te focussen op de smaakontwikkeling van kinderen. ‘Dat doen we door gezonde, verse maaltijden te combineren met leuke activiteiten aan tafel: van fantasierijke verhalen over groenten tot groentebingo’, aldus Keller-Cayet. ‘We nemen de kinderen mee op smaakavontuur, waar ze samen met vriendjes steeds meer leren over voeding: waar komt het vandaan, hoe maken we het klaar en hoe smaakt het.’ Verder biedt Madaga ter inspiratie onder meer een ‘smaaksafari-koffer’ met proef-, kook- en speelactiviteiten.

‘We serveren onze gerechten dagelijks aan ruim 50.000 kinderen. Daarbij zijn optimale logistiek en distributie essentieel. We werken met een speciaal ingerichte gesloten koelketen, van bereiding tot bezorging, met een logistieke partner die via gekoeld transport de orders aflevert’, legt Keller-Cayet uit. Marketingwise is Madaga actief op social media, maar volgens de ceo blijft mond-tot-mondreclame in de nichedoelgroep het allerbelangrijkst. En wat is de grootste uitdaging? ‘Onze doelgroepen persoonlijk ondersteunen via onze online propositie. Ze overtuigend tips en adviezen geven over hoe je de smaakontwikkeling van kleine kinderen stimuleert’, zegt de ceo.

Momenteel ligt de focus van de webshop specifiek op kleinere opvanglocaties en gastouders, in de toekomst wil Keller-Cayet ook maaltijden bij consumenten thuis bezorgen ‘om ouders te ontzorgen zodat het “spitsuur” meer ontspannen is en er tijd overblijft om ’s avonds samen een boekje te lezen of een spelletje te doen’.