Twinkle | Digital Commerce

Walmart test slimme koelbox

2021-01-13
1000562
  • 1:04

De Amerikaanse supermarktketen Walmart zet een pilot op rond een slimme koelbox die buiten de huizen van klanten wordt geplaatst. De doos bevat drie zones waar boodschappen op verschillende temperaturen – ingevroren, gekoeld of op kamertemperatuur – kunnen worden bewaard.

Aankomend voorjaar start de pilot in Bentonville (Arkansas), waar ook het Amerikaanse hoofdkantoor van Walmart gevestigd is. Klanten in die plaats worden voorzien van een zogenoemde HomeValet, ofwel een temperatuurgestuurde slimme koeler met daarin hun bestelde boodschappen. De rechthoekige koelbox wordt buiten hun huis geplaatst, bijvoorbeeld op de veranda, waardoor de kruidenierswaren in theorie 24/7 veilig en contactloos bezorgd kunnen worden. Om een levering te doen, kan een Walmart-medewerker een device gebruiken om de de door IoT-aangestuurde slimme koeler te vergrendelen en ontgrendelen.

Minder afhankelijk

‘Het vooruitzicht van deze technologie is intrigerend, zowel voor klanten als voor Walmart's leveringsinspanningen op de laatste mijl’, meent Tom Ward, senior vice president Klantproducten bij Walmart U.S. ‘Klanten hoeven hun dag niet te plannen rondom de bezorging van hun boodschappen. Voor Walmart biedt het de mogelijkheid om 24 uur per dag, zeven dagen per week artikelen te bezorgen.’

Lees ook: Zelfrijdende bezorgwagens Walmart volgend jaar de weg op