Twinkle | Digital Commerce

Parfumswinkel en Mooi Parfumerie vermengen zich

2020-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Retailers Parfumswinkel en Mooi Parfumerie bundelen de krachten. De bedrijven gaan verder onder de naam Dutch Beauty Group, wel blijven ze onder eigen naam actief.

Het is de bedoeling dat het samengaan zorgt voor een groei van het bedrijf, onder meer door optimalisatie van logistiek en distributie en de kennis van de online en offline parfumeriemarkt. De bedrijven zijn vooral via andere kanalen actief, zo is Parfumswinkel voornamelijk een webshop (één winkel in Breda) en bezet het de 190e positie in de Twinkle100. Mooi Parfumerie heeft geen webshops en juist 41 vestigingen in Nederland.

Het samengaan zorgt er dus ook voor dat er een omnichannel organisatie komt te staan. De komende tijd worden de mogelijkheden voor online verkoop bij Mooi Parfurmerie onderzocht. Kees van Beem, commercieel directeur van Mooi Parfumerie: ‘De offline consumentenmarkt verandert sterk en grote bedrijven domineren. Consumenten kiezen tegenwoordig hun eigen shopmoment. Wij vinden het belangrijk dat Mooi ook online goed zichtbaar en herkenbaar is.’