Twinkle | Digital Commerce

Instacart gaat concurrentie aan met Amazon

2020-08-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Instacart is een samenwerking aangegaan met een van Amazon’s grootste rivalen: Walmart. Het bezorgbedrijf gaat same-day-delivery aanbieden op vier locaties in Amerika.

Krap drie jaar geleden werd Instacarts’ grootste klant Whole Foods overgenomen door Amazon. Daarmee werd de toekomst van het bezorgbedrijf ineens een stuk onzekerder. De samenwerking met Walmart is dan ook, volgens CNN, een manier om de concurrentie aan te gaan met Amazon. Instacart gaat in vier Amerikaanse steden same-day-delivery aanbieden, In Los Angeles, San Fransisco, San Diego en Tulsa.

Een uur

‘Het nieuwe partnerschap brengt duizenden items – van boodschappen en alcohol tot woonaccessoires en elektronica- tegen de lage prijzen van Walmart-winkels naar de deuren van klanten in slechts een uur’,  aldus een Instacart-woordvoerder aan CNN.

Investeringsgeld

De afgelopen maanden kende Instacart een enorme groei, doordat meer consumenten tijdens de coronapandemie ervoor kozen hun boodschappen online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Om verder uit te kunnen breiden en aan te haken op de huidige ‘online grocery boom’ in de Verenigde Staten, haalde de boodschappenbezorger in juni in totaal 325 miljoen dollar aan investeringsgeld op.

Instacart heeft meer dan 400 partners in Amerika, waaronder Aldi, Costco, Kroger en Wegmans. Onlangs ging het nog samenwerkingen aan met Big Lots en Staples voor same-day-delivery.