Twinkle | Digital Commerce

Tikkie lanceert ‘Tikkie Terug’ voor bedrijven

2020-06-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Consumenten kunnen vanaf vandaag via bedrijven direct een Tikkie terug krijgen. Met de geldterugactie wordt het aankoopbedrag binnen vijf seconden teruggestort op de rekening van de klant.

Om de nieuwe ‘Tikkie Terug’-functie te vieren, trakteert de betaalapp van ABN AMRO op een Hema-tompouce. Iedereen die de komende dagen een tompouce koopt in een Hema-winkel, krijgt het gehele aankoopbedrag direct teruggestort via de Tikkie-app.

‘We zagen dat geldterugacties sneller en makkelijker kunnen,’ aldus Moreno Kensmil van Tikkie. ‘Geldterugacties worden nu vaak ervaren als omslachtig en onbetrouwbaar. Terwijl het zoveel eenvoudiger kan voor zowel de consument als de bedrijven. Na aankoop van het product stuur je nu als het ware een Tikkie naar een speciale rekening van Tikkie. Zonder dat het nodig is om gegevens achter te laten. We zijn blij dat we door deze samenwerking met Hema een breder publiek kunnen laten kennismaken met deze dienst.’

Bedrijven kunnen zelf bepalen hoe zij ‘Tikkie Terug’ inzetten, zowel online als offline. Zo is het mogelijk om QR-codes te scannen met een controle van de aankoopbon of kunnen bedrijven gebruik maken van tokens (unieke QR-codes). Om de nieuwe functie te gebruiken, moet de gebruiker wel de laatste versie van de app hebben.