Twinkle | Digital Commerce

Flinders stapt in refurbished design

2018-06-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Woonwebwinkel Flinders heeft een nieuwe categorie toegevoegd aan zijn assortiment: duurzaam design. De webshop gaat refurbished producten verkopen die zijn opgeknapt met originele onderdelen.

De nieuwe categorie moet in de toekomst 15 procent van de omzet vertegenwoordigen. Flinders wil met de categorie voldoen aan de toenemende vraag naar duurzame producten. 'Op zich zijn al onze producten duurzaam te noemen aangezien de levensduur ervan hoog is, maar sommige merken gaan nog een stapje verder en deze zetten we graag in de schijnwerpers', verklaart Geert-Jan Smits, ceo van Flinders.

Workbrands

De artikelen worden met kortingen van 50 tot 80 procent op de nieuwprijs aangeboden en zijn van toonaangevende merken als Vitra, Herman Miller en Gispen. Versleten onderdelen zijn vervangen en consumenten krijgen vier jaar garantie. Flinders werkt voor de nieuwe productgroep samen met het Eindhovense bedrijf Workbrands, dat gespecialiseerd is in refurbished design. Ook voegt het bedrijf producten toe aan zijn assortiment die volledig zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

Klussen

Sinds dit jaar beschikt Flinders ook over artikelen op het gebied van verf, raamdecoratie en vloeren. 'Daarnaast willen we de klanten verder ontzorgen door diensten aan te bieden zoals behangen, verven en het monteren van verlichting en raamdecoratie', zei Smits eerder in gesprek met Twinkle.

Lees ook: 'Ontdekkingsreiziger in wonen' (Twinkle 2 2018)