Twinkle | Digital Commerce

Scottybons koopt fashion retailer Carmen West

2017-06-30
1620911
  • [nieuws]
  • 1:06

Start-up Scottybons neemt met ingang van 1 juli moderetailer Carmen West over. Daarmee stapt de online personal shopping-dienst ook in offline activiteiten: Carmen West is gespecialiseerd in het opzetten van pop-up shops bij bedrijven.

De moderetailer duidt de pop-up projecten aan met de naam On Tour. 'Het On Tour concept sluit naadloos aan op onze bestaande online personal shopping service, en zo maken we er goed uit zien nog leuker en makkelijker voor de drukbezette vrouw', zegt Scottybons-oprichter Noor de Bruijn.

Carmen West
Met de overname krijgt Scottybons er ook een fysieke vestiging in Amsterdam bij. Carmen West, dat sinds 2012 actief is, meldt op de site dat er geen online orders meer geplaatst kunnen worden. Naast de On Tour pop-ups biedt Carmen West ook een On Request-service aan, waarbij consumenten persoonlijke pakketten met (zakelijke) outfits online kunnen bestellen.

Scottybons
Scottybons startte in maart 2016 en verdubbelt naar eigen zeggen de omzet ieder seizoen. 'In het eerste jaar is meer dan één derde van de orders van terugkerende klanten', meldt een persbericht. In februari voegde Scottybons concurrent B-Dressed al toe aan zijn portfolio.