Twinkle | Digital Commerce

Ikea gestart met verkoop op Amazon

2017-06-16
26711502
  • [nieuws]
  • 0:53

Duizenden producten van Ikea zijn vanaf nu verkrijgbaar via Amazon. In alle landen waar 's werelds grootste e-retailer actief is, biedt de woonketen zijn producten online aan.

De start komt eerder dan verwacht: eind vorige week kondigde Ikea aan volgend jaar te gaan experimenteren met verkoop via andere webwinkels. Die aankondiging belandde klaarblijkelijk in een stroomversnelling: bij Amazons webshops in onder meer Amerika, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië zijn duizenden producten, van boekenkast Billy tot kinderstoelen, meubels en woonaccessoires te koop.

Spraakgestuurde Ikea-lampen
Omgekeerd implementeert Ikea ook Amazons spraakassistent Alexa in zijn assortiment. Onlangs maakte de Zweedse meubelgigant bekend de spraakherkenningssoftware van Amazon, Apple en Google compatibel te maken met zijn slimme apparaten, te beginnen met een slimme lampenlijn. De spraakgestuurde lichtbronnen komen deze zomer ook beschikbaar in Nederland, leert navraag van Twinkle.