Twinkle | Digital Commerce

Google biedt suggesties in Afbeeldingen

2017-05-28
19201080
  • [nieuws]
  • 0:58

Google toont nu vergelijkbare producten in Afbeeldingen. Als consumenten op handtassen, zonnebrillen en schoenen zoeken kunnen zij verschillende aanbieders vergelijken in Image Search.

De optie werkt vooralsnog alleen voor genoemde categorieën. In een later stadium worden hier kleding en producten in de categorie huis & tuin aan toegevoegd, meldt Google in een blogpost. Ook zijn de vergelijkbare items alleen te zien in de mobiele browser en in de Android Google Search app – wereldwijd.

Product metadata
Webwinkels kunnen hun artikelen onder de aandacht krijgen bij ‘Similar items’ door de product metadata in orde te maken: naam van het item, afbeelding, prijs en munteenheid. Als een gebruiker dan bijvoorbeeld zoekt op ‘designer handtassen’, vindt zij onder een afbeelding een carrousel met vergelijkbare opties, inclusief prijs (nu vooral nog in dollars) en productnaam. Vervolgens kan het item op de website van het bijbehorende bedrijf worden gekocht.

Google Shopping populair in Nederland
Google Shopping is populair onder Nederlandse retailers. Samen besteedden ze vorig jaar 99 procent meer aan de bijbehorende Product Listing Ads dan in 2015, blijkt uit cijfers van IAB Nederland en DDMA.