Twinkle | Digital Commerce

Jet.com stuwt omzet Walmart in vierde kwartaal

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 1:09

Dat de aankoop van Jet.com loont, ziet Walmart terug in zijn meest recente cijfers van het vierde kwartaal 2016: de online marktplaats hielp de retailer bij het omhoogbrengen van zijn omzet met 36,1 procent. 

Walmarts online verkoop in de Verenigde Staten steeg in een jaar tijd met 29 procent. Vaktitel Internet Retailer schrijft die winst, evenals de omzetstijging, deels toe aan verdiensten uit Jet.com; ook de verkoop van online boodschappen waren een lucratieve bezigheid voor de retailer. Internet Retailer rekent voor dat de online verkoop in 2016 ongeveer 15.82 miljard dollar in het laatje van Walmart bracht.

Grotere rol voor e-commerce
De gestegen inkomsten uit online verkoop zijn het gevolg van Walmarts recente investeringen op e-commercegebied. Sinds de overname van Jet.com volgde een cultuuromslag bij de retailer, die e-commerce medewerkers ontsloeg en veel nieuwe namen op oude plekken zette. 'We blijven investeren in e-commerce om groei te versnellen. We winnen terrein en bewegen sneller,' verklaarde CEO Doug McMillon naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

Overnames
Walmarts strategie met focus op e-commerce leidde tot diverse overnames, zoals de koop van schoenenwebshop ShoeBuy en outdoor-keten MooseJaw, die voor 85 procent online koopt. Daarnaast zoekt 's werelds grootste retailer steeds directer concurrentie met Amazon, waarvan de verlaging van de drempelwaarde voor gratis bezorging een recent voorbeeld is.