Twinkle | Digital Commerce

Asos verdubbelt productie in UK

2017-05-27
438247
  • [nieuws]
  • 1:10

Asos voert de kledingproductie in Groot-Brittannië op, nu het pond is gedevalueerd door de brexit. De pure player haalt naar eigen zeggen 45 procent van zijn omzet uit private labels en wil die meer en meer op eigen bodem gaan fabriceren.

De stem van de Britse bevolking heeft ertoe geleid dat Asos nu meer Britse ponden moet betalen voor dezelfde productie buiten de landsgrenzen. Anderzijds trekken de verkopen in continentaal Europa – Asos’ belangrijkste afzetmarkt - aan door de veranderde wisselkoers. Door meer in huis te profiteren kan de modeverkoper nog scherper concurreren met onder meer Amazon en Zalando.

Gekwalificeerd personeel
Op dit moment vindt niet meer dan 4 procent van Asos’ productie plaats op eigen bodem, in twee Londense fabrieken. Om dat te verdubbelen is gekwalificeerd personeel nodig, maar volgens Nick Beighton valt het nog niet mee dat te werven. ‘Er is capaciteit, maar de vaardigheden zijn niet meer zo breed beschikbaar als ze ooit waren’, citeert Bloomberg de ceo. Een speciale academie traint bestaande werknemers in ontwerpen en borduren. Daarnaast wil Asos alleen voor zijn hoofdkantoor al anderhalfduizend lokale mensen aannemen.

Lees ook: