De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start een omvangrijk onderzoek naar innovatieve concepten voor webwinkellogistiek. ‘Momenteel worden meer e-commerce zendingen in Nederland geïmporteerd dan geëxporteerd.’
Dat staat haaks op het beeld van ons land als krachtige speler op de internationale logistieke markt, zegt hoogleraar Kees Jan Roodbergen tegen vaktitel Logistiek. ‘In het project gaan we onderzoek doen naar mogelijkheden voor versterking van Nederland als hotspot voor de distributie van e-commercezendigen naar andere landen. We gaan onder andere werken aan efficiëntere en effectievere concepten voor omnichannel voorraadbeheer, magazijnontwerp en bezorging.’
E-Global
Roodbergen is initiatiefnemer en projectleider van E-Global, zoals het programma is gedoopt. Twee onderzoekers gaan er twee jaar lang fulltime mee aan de slag.
Innovatiecommunity voor e-commerce logistiek
E-Global beoogt ook tot een hechtere innovatiecommunity voor e-commerce logistiek te komen die na het project wordt gecontinueerd. Zo leveren leden van IMCC, de vereniging voor voorraadhoudend Nederland, input voor empirische analyses over omnichannel-logistiek. Zij helpen de onderzoekers bij het ontwikkelen van nieuwe technieken en methoden.
Topsector Logistiek
Ook Fontys Hogescholen en twintig private partijen zijn aangelijnd bij het project, dat wordt gesubsidieerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en aansluit bij de prioriteiten uit de roadmaps van de Topsector Logistiek.
Er is op dit moment 0 keer gereageerd op:
Nederland als internationale hotspot voor e-logistiek
Je kunt niet meer reageren op dit artikel.