Twinkle | Digital Commerce

Walmart test pakketautomaat

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:49

Walmart heeft een 'pakketjestoren' gebouwd in zijn filiaal in het Amerikaanse Bentonville. De retailer test hier het ophalen van internetbestellingen via een automaat.

De automatic pickup machine is rond en zo hoog dat er een stuk van het plafond uit het filiaal verwijderd moest worden. Een consument die online bestelt, krijgt een ordernummer en kan dit intikken bij de automaat in de winkel, die vervolgens het pakketje uit de opslagruimte tilt en klaarlegt, vergelijkbaar met een frisdrankmachine.

Kluiswanden
Walmart testte al eerder kluiswanden waar consumenten hun pakketjes uit konden halen, maar de ronde automaat is veel wendbaarder, meldt Business Insider. De opslagruimtes binnen de automaat kunnen worden aangepast aan de afmetingen van de pakketjes, zodat er efficiënter kan worden opgeslagen.

Nederland
Ook in Nederland wordt geexperimenteerd met automaten waar pakketjes kunnen worden afgehaald. Zo test PostNL in Almere een grote automaat die zowel post als pakketjes kan versturen en ontvangen.