Twinkle | Digital Commerce

Bol.com start met same day delivery

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Bol.com introduceert same day delivery voor 300 duizend artikelen in alle productcategorieën. Online orders die op werkdagen vóór 12 uur ’s middags zijn geplaatst, worden ’s avonds bezorgd tussen 18:00 uur en 21:30 uur. Ook levert Bol.com voortaan op zondag.

Bol.com spreekt zelf van een ‘wereldprimeur’: ‘nooit eerder was het mogelijk om een vergelijkbaar groot aantal artikelen zó snel en tegen lage kosten door het hele land te leveren.’ Binnen enkele jaren moet het aantal producten van ‘Vandaag Bezorgd’ zijn opgeschroefd naar 1 miljoen artikelen. Bol.com kijkt nog of de service ook in België geïntroduceerd kan worden.

Ophalen
Ruim een jaar geleden introduceerde Bol.com al de dienst Vandaag Ophalen, een afhaaloptie die gekoppeld is aan ophaalpunten in tweehonderd Albert Heijn-vestigingen. Dit project was voor de Ahold-dochter een manier om ervaring op te doen met same day leveren, zegt het bedrijf in een persbericht.

Bezorgen op alle dagen
Naast de same day delivery optie op werkdagen, start Bol.com met het leveren van reguliere bestellingen op alle dagen van de week. ‘Dus ook op zondag’, schrijft de nummer 1 van de Twinkle100. ‘Waar je voorheen in het weekend nog de deur uit moest voor een aankoop, kun je nu lekker thuisblijven en het pakketje in het weekend laten bezorgen.’

Lees ook: ‘Binnen twee jaar same day delivery bij Bol.com’ (4-9-2014)