Twinkle | Digital Commerce

Zalando stelt winstverwachting naar boven bij

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Zalando heeft het eerste half jaar bijna een kwart meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste zes maanden was gemiddeld 5,7 procent van de omzet winst. Aan de hand van deze positieve cijfers verhoogt de pure player zijn verwachtingen voor het volledige boekjaar.

Het eerste half jaar van 2016 was voor Zalando goed voor 1,705 tot 1,720 miljard euro omzet. Dit is een stijging van 24 tot 25 procent, schrijft de retailer in een voorlopig omzetrapport. De winst kwam uit op 88 tot 108 miljoen euro.

Tweede kwartaal
Zalando boerde vooral goed in het tweede kwartaal. De winst van 7,5 tot 9,5 procent op de omzet was bijna het dubbele van die van dezelfde periode in 2015. De omzet steeg met 24 tot 26 procent naar 909 tot 924 miljoen euro. Zo maakte het tweede kwartaal de ietwat tegenvallende cijfers in het eerste kwartaal weer goed.

Volledige jaar
De opbrengst uit het eerste half jaar geven Zalando de zekerheid om zijn verwachtingen voor het gehele jaar naar boven bij te stellen. De omzetgroei komt volgens de retailer ‘in het bovenste gedeelte’ van de eerder voorspelde 20 tot 25 procent uit. De winst is naar boven bijgesteld naar 4,0 tot 5,5 procent.

De uiteindelijke resultaten worden op 11 augustus gepubliceerd.