Twinkle | Digital Commerce

Strijd Praxis en Hornbach om verkoop via drive-in

2017-05-27
179101
  • 0:57

In Tilburg is een rel ontstaan rond de drive-in van Hornbach. Buurman Praxis heeft diverse rechtszaken aangespannen tegen zijn concurrent, omdat die zijn afhaalpunt als extra verkooplocatie inzet.

De drive-in is eigenlijk bedoeld als afhaalpunt voor online orders. Hornbach verkoopt er echter ook producten, wat ‘illegaal’ is, luidt het standpunt van Praxis. Na een eerdere gang naar de rechter moest Hornbach de pin-terminal van de drive-in al verwijderen, schrijft het Brabants Dagblad.

Dwangsom
Nu krijgt Hornbach voor elke verkoop via de drive-in een dwangsom opgelegd van zesduizend euro van de gemeente Tilburg. Het bedrijf wil via een nieuwe rechtszaak de verkoop buiten zijn vestiging voortzetten. Een uitspraak hierover volgt over een aantal weken.

Hornbach online in Nederland
Hornbach heeft sinds vorige zomer een Nederlandse webwinkel en een mobiele applicatie met bestelfunctionaliteit. Artikelen op Hornbach.nl zijn behalve bestelbaar ook reserveerbaar. Bezoekers krijgen per product te zien hoeveel stuks er nog te vinden zijn in de buurt. Wie reserveert, kan de verzamelde orders na vier uur gratis komen ophalen en terplekke betalen.