Twinkle | Digital Commerce

Virtueel shoppen in Amsterdamse Media Markt-winkel

2017-05-27
180101
  • 1:01

Media Markt laat online consumenten virtueel winkelen in één van zijn fysieke vestigingen in Amsterdam. De ‘Mobile Mall’ van de keten is deze week ook te bezoeken op de huishoudbeurs.


‘Een ontspannen rondje langs de schappen van Media Markt maken zónder echt in de winkel te zijn: kom kijken in de virtuele Media Markt Amsterdam Arena!’, schrijft de elektronicaketen op Facebook.

Sonos en iPhones
Tijdens het bezoek aan de fysieke winkel kunnen consumenten verschillende prijs tags aanklikken, die nu alleen nog op Sonos-apparaten, laptops, iPhones en opladers zijn ‘geplakt’. De tags verwijzen direct door naar de webwinkel, waar meer informatie over het product kan worden gevonden en de artikelen kunnen worden gekocht.

Clubpas
Ook heeft Media Markt zijn virtuele winkel aan de Club-pagina op Mediamarkt.nl gekoppeld. Het bedrijf kwam in november met een pilot van de clubpas. Bij de officiële lancering begin januari had de keten zestigduizend leden voor 49 winkels. Met de data van de clubleden kan Media Markt zijn klanten nog beter bedienen, bijvoorbeeld door hobbykoks een kookworkshop aan te bieden of gameliefhebbers de mogelijkheid te geven een nieuwe release te reserveren.